Πώς να κρατήσεις ασφαλές το προφίλ σου στο Instagram

14/09/2022 | Instagram, Social Media

Η παραβίαση ενός προφίλ Instagram, αποτελεί ένα συχνό και ενοχλητικό φαινόμενο για κάθε χρήστη του Instagram. Αν μάλιστα ο λογαριασμός συνδέεται και με λογαριασμούς επιχείρησης, τότε οι επιπτώσεις μιας παραβίασης λογαριασμού μπορεί να είναι περισσότερες και αρκετά σημαντικές. Ευτυχώς η Meta μας δίνει την επιλογή να ασφαλίσουμε το λογαριασμό μας και μέσω του Instagram με μερικές απλές κινήσεις που παίρνουν μόνο λίγα λεπτά.

Δες τα βήματα για να κάνεις το Instagram σου πιο ασφαλές

Για αρχή πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του προφίλ μας. Εκεί θα βρούμε την ενότητα “Ασφάλεια”. Σε αυτή την ενότητα συμπεριλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που αφορούν στην ασφάλεια του λογαριασμού μας, όπως ο κωδικός σύνδεσης, emails από το Instagram και άλλα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ενότητα “Έλεγχος Ασφάλειας”.

Στην ενότητα “Έλεγχος Ασφάλειας” υπάρχουν 4 λειτουργείες με τις οποίες μπορούμε να διατηρήσουμε την ασφάλεια του λογαριασμού μας.

Κάθε μία από τις παρακάτω ενισχύει περαιτέρω την ασφάλεια του λογαριασμού μας.

1. Κωδικός πρόσβασης

Αν ο κωδικός πρόσβασης δεν έχει ανανεωθεί για αρκετό χρονικό διάστημα, μας δίνεται η δυνατότητα να τον αλλάξουμε. Προτείνουμε η συχνότητα αλλαγής να είναι κάθε τρίμηνο και πάντα επιλέγοντας έναν σύνθετο κωδικό.

2. Διεύθυνση email

3. Αριθμός κινητού

Στις κατηγορίες “Διεύθυνση Email” και “Αριθμός Κινητού” μπορούμε να ελέγξουμε και να σιγουρευτούμε ότι τα στοιχεία που έχουμε δώσει στην εφαρμογή είναι σωστά και έχουμε ακόμα πρόσβαση σε αυτά.

4. Έλεγχος ταυτότητας 2 παραγόντων

Τέλος, το πιο σημαντικό βήμα για την ασφάλεια του λογαριασμού μας είναι ο “Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων”. Ενεργοποιώντας αυτό το feature, κάθε φορά που θα γίνεται σύνδεση από νέα συσκευή, θα αποστέλλεται ένας κωδικός με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουμε δώσει για τον λογαριασμό μας.

Αυτή η διαδικασία θα πάρει μόνο λίγα λεπτά και είναι εξαιρετικά σημαντική για να διατηρήσουμε έναν λογαριασμό ασφαλή από εισβολές τρίτων.

Bonus Tip: Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς την ενότητα “Δραστηριότητα Σύνδεσης”. Εκεί θα δεις από ποιες τοποθεσίες έχεις συνδεθεί στο λογαριασμό σου και θα παρατηρήσεις αν υπάρχει κάποια ασυνήθιστη συμπεριφορά.